Kokosolie

superfood kokosolie

Kokosolie is olie afkomstig van het vruchtvlees van de kokosnoot. Kokosolie heeft een solide vorm bij temperaturen onder de 25 graden. Daarom wordt het bij ons ook vaak kokosvet genoemd.

In landen waar ze oorspronkelijk mee koken is het echter warmer dan 25 graden, waardoor het kokosvet altijd vloeibaar is.

Gebruik

Keuken
Je kan het koud gebruiken, in een smoothie of bij een geplette banaan. Maar je kan kokosolie ook perfect warm gebruiken om te bakken of braden.

Ook ideaal bij je kopje koffie. Gewoon een lepeltje toevoegen en goed roeren.

Lichaamsverzorging
De voedende eigenschappen van kokosolie maken het ook perfect voor droge lippen, als vette handcrème of om je droge haar aan te pakken.

Voordelen

Kokosolie bestaat voor 98% uit verzadigde vetzuren. Dat maakt het ideaal om te gebruiken bij hoge temperaturen. In tegenstelling tot andere vetten zoals bijvoorbeeld olijfolie, behoudt kokosolie zijn goede eigenschappen.

Andere vetten oxideren waardoor ze veel van hun kracht verliezen.

Kokosolie kopen

De prijs van kokosolie is afhankelijk van de kwaliteit, de oorsprong en het merk die je koopt. Meestal schommelt die ergens tussen de €6  en €25 per liter.

Bekijk hier de beste aanbiedingen voor kokosolie >>

Low budget alternatief

Bij koude temperaturen is olijfolie is over het algemeen een pak goedkoper dan kokosolie, met veel van dezelfde voordelen. Dat koop je al vanaf €3 per liter. Bij hoge temperaturen heeft het echter unieke eigenschappen.