Energiegels tijdens een triathlon

Energiegels tijdens een triathlon

Een triathlon bestaat uit meerdere intensieve activiteiten; zwemmen, fietsen en hardlopen. En elk onderdeel heeft een grote invloed op de energievoorraden in het lichaam.

Om te zorgen dat je tijdens een wedstrijd geen tekort aan energie krijgt of slap in elkaar zakt is het belangrijk om voldoende energierijke middelen binnen te krijgen. Zo voorkom je dat het lichaam stilvalt en dat je moet opgeven.

Met energiegels kun je op een efficiënte manier zorgen dat het lichaam voldoende energie binnenkrijgt en je daarbij ook zo lang mogelijk door kunt gaan om de wedstrijd uit te lopen. In dit artikel lees je hoe je de energiegels zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.

Lees meer

Wat zijn goede sportdranken voor een triathlon?

Kerrville Triathlon Festival 2013Een triathlon is een gigantische opdracht voor het lichaam. Het is daarom belangrijk om het lichaam voldoende voedingsstoffen te bieden om hierbij optimaal te presteren. Sportdranken zijn een handig middel om voor voldoende voedingsstoffen te zorgen en tegelijkertijd ook de vochtvoorraden bij te vullen.

Om maximaal gebruik te maken van deze drankjes is het belangrijk om een drankje te kiezen dat goed aansluit bij je lichaam en behoeftes. Je leest in dit artikel daarom welke sportdranken ideaal zijn voor een triathlon en hoe je deze zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.

Lees meer

Sportvoeding om jouw triathlon tot een goed einde te brengen

Sportvoeding voor triathlon

Een triatlon is een grote uitdaging voor het lichaam. Zelfs wanneer je er maanden voor traint is de tocht die gevuld is met zwemmen, fietsen en lopen erg zwaar. Om het lichaam voldoende energie te geven om de triatlon succesvol uit te lopen is het belangrijk om de juiste stoffen binnen te krijgen.

Door gebruik te maken van sportvoeding kun je zorgen dat het lichaam geweldige prestaties kan leveren en je de wedstrijd zonder vervelende honger of een tekort aan energie uit zult lopen.

In dit artikel lees je alles over het inzetten van sportvoeding bij een triatlon.

Lees meer

Ironman en Gatorade sluiten overeenkomst af tot 2018

Ironman Gatorade overeenkomst

Ironman en PepsiCo Inc.’s Gatorade hebben een akkoord voor 3 jaar afgesloten om vanaf 2015 sportdranken te voorzien tijden triathlon wedstrijden in de Verenigde Staten.

Gatorade’s Endurance Formula line vervangt PowerBar, dat werd verkocht aan Post Holdings Inc. in februari, als de officiële sportdrank sponsor van Ironman. Gatorade was al eerder hoofdsponsor van 1999 tot 2009.

De overeenkomst, dat werd aangekondigd op de Interbike beurs in Las Vegas, komt het een moment dat Gatorade zich meer wil profileren op duursport markt. Triathlon is sport bij uitstek gezien de sterke groei van de laatste jaren.

Lees meer