4 producten voor snelle energie tijdens het wielrennen

Snelle energie tijdens het wielrennen

Tijdens het wielrennen heb je behoefte aan genoeg energie om goed te kunnen blijven presteren. Het draait hierbij vooral om het innemen van de juiste stoffen. Je wilt snelle energie die eenvoudig door het lichaam wordt opgenomen.  Maar welke voeding en drankjes heb je nu nodig om deze energie in te nemen? Hieronder vind je 4 producten die helpen om snel energie te krijgen.

1. Sportdranken

Een sportdrank bevat het zout en suikers die het lichaam tijdens een sportsessie nodig heeft. Je raakt tijdens een fietstocht ontzettend veel vocht kwijt. Het is belangrijk om het vochtgehalte van het lichaam regelmatig bij te vullen. Je hebt tijdens een tocht meer vocht nodig en moet ook na de sessie een goede vochtinname bijhouden. Een flesje water van 0,5 liter met toegevoegd zout en een suikergehalte van 30-40 gram biedt voldoende stoffen om het lichaam te herstellen. Sommige sportdranken hebben toegevoegde eiwitten. Wanneer je je beenspieren wilt trainen en groter wilt laten worden dan kunnen deze eiwitten helpen bij een betere spiergroei.

2. Energierepen

Energierepen zijn rijk suiker, net wat je nodig hebt tijdens het fietsen. Energierepen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, in veel repen worden speciale smaakstoffen gebruikt om de smaak te verbeteren. Let bij het kopen van deze repen altijd op de ingrediënten. Je wilt tenslotte een sportreep en niet een dieetreep. Vergeet niet om voldoende vocht in te nemen bij een sportreep. Hiervoor kun je een sportdrank (#1) of suikerdrank met water (#4) gebruiken.

3. Energiegels

Energiegels worden zeer snel door het lichaam opgenomen. De individueel verpakte gels kun je tijdens een trainingssessie heel eenvoudig innemen. Je hebt tijdens een sessie behoefte aan snelle energie. De gel bevat suikers die zorgen voor een hoger suikergehalte in het bloed. Een fietstocht zorgt voor een verlaagd suikergehalte in het bloed. Dit is tijdens een korte training geen probleem. Bij lange tochten kan het wel een probleem veroorzaken. Je hebt minder energie en kunt zo minder goede prestaties leveren. Neem de gels daarom tijdens een sessie voor snelle energie.

4. Suikerdrank met water

Je las eerder in het artikel al dat water met toegevoegd zout en een hoog suikergehalte zorgen voor snelle energie (#1). Deze drankjes kosten enkele euro’s per stuk en kunnen op lange termijn een hoge investering met zich meebrengen. Een goedkoop alternatief voor deze sportdranken is suikerdrank dat verdund wordt met water. Er zijn verschillende soorten suikerdrank in de supermarkt verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan appelsap of verschillende smaken siroop. Let bij al deze suikerdranken op dat deze daadwerkelijk suiker bevatten. Tegenwoordig zijn er van iedere drank ook light-versies en pakken zonder suiker verkrijgbaar. Voor snelle energie wil je een drank rijk aan suikers. Vul je bidon voor driekwart met water en voeg vervolgens de suikerdrank toe. Om het drankje helemaal af te maken kun je een klein beetje zout toevoegen.