Sportvoedingsadvies bij wielrennen

Sportvoedingsadvies

Wielrennen is een geweldige sport die veel vraagt van het lichaam. Je ervaart tijdens een fietstocht vaak honger en dorst.

Aan het eind van een fietstraining is het daarom slim om de juiste voeding en voldoende vocht binnen te krijgen.

Afhankelijk van je lichaamsbouw en prestaties heeft het lichaam bepaalde stoffen nodig. Er zijn talloze manieren waarmee je goed advies kunt inwinnen op het gebied van sportvoeding.

In dit artikel vind je 3 plaatsen waar je trainingsgericht advies bij sportvoeding.

Sportvoeding advies bij de fietswinkel

Wanneer je een nieuwe fiets of accessoires voor het wielrennen bij een fietswinkel wilt aanschaffen heb je de mogelijkheid om de medewerkers om advies te vragen. Over het algemeen beschikken de medewerkers van een fietswinkel over voldoende kennis om je te voorzien van op maat advies.

Sportvoeding heeft een grote invloed op de fietsprestaties. Vraag bij de fietswinkel om advies met betrekking tot het selecteren van de juiste voeding die je voor, tijdens of na een fietstocht kunt nemen. Ieder lichaam vereist andere stoffen en iedere fietstocht is weer anders.

Schets je huidige situatie en leg je gemiddelde training voor aan de medewerker. Zij kunnen op basis van je behoeftes en wensen advies geven welke sportvoeding het beste hierbij aansluit.

Advies van coaches en diëtisten

Rij je regelmatig mee in een wielergroep waar iemand de leiding op zich neemt? Veel wielergroepen hebben een expert in het midden die regelmatig actief is als coach voor de groep. Deze renners hebben door de jaren heen voldoende kennis opgebouwd om advies bij sportvoeding te geven. Daarbij kunnen zij vaak ook voorschrijven welke voeding je nodig hebt.

Coaches en diëtisten zijn een belangrijk onderdeel van het wielrennen. Professionele wielerteams krijgen advies van coaches en diëtisten zodat zij precies weten welke voeding zij nodig hebben en wanneer zij dit moeten eten. Je kunt hetzelfde advies opvragen bij een expert die actief is binnen de wielergroep of -vereniging. 

Gratis advies via Sportvoedinggids.be

Wij weten hoe belangrijk het is om de juiste sportvoeding binnen te krijgen. Voeding is bepalend bij het behalen van nieuwe persoonlijke records.

Via Sportvoedinggids.be kun je erg eenvoudig achterhalen welke sportvoeding het beste aansluit bij je trainingen en waar je deze producten kunt aanschaffen.

Je krijgt advies op maat dat gebaseerd is op de inhoud van de trainingen. Er is een handige vragenlijst opgesteld waarmee wij een duidelijk beeld krijgen van de wensen en behoeftes die je tijdens een training hebt. Wij voorzien je graag van het beste advies om goede sportvoeding voor het wielrennen te kopen.

Op Sportvoedinggids.be staat een korte vragenlijst die je binnen enkele minuten kunt invullen.

Op basis van jouw antwoorden op deze vragen kunnen wij achterhalen wat je lichaam nodig heeft en sturen wij je vrijwel direct via e-mail het gewenste advies. De quiz bevat vragen omtrent je prestaties, op welk niveau je fietst en hoe vaak je deelneemt aan een wielertocht.

Met duidelijk en op maat advies kun je altijd de juiste sportvoeding kopen die je helpt om betere prestaties te leveren.